Saa lisää kauppaa sivujesi nykyisillä kävijämäärillä!

Konversiolla tarkoitetaan verkkosivun mitattavaa ja toteutunutta tavoitetta. Konversio voi olla esimerkiksi myyntitapahtuma tai yhteydenotto eli liidi, jota myyjät voivat viedä kohti kauppaa.

Konversio-optimoinnissa lähdetään liikkeelle ajatuksesta, että verkkosivuja on mahdollista parantaa niin, että ne tuottavat eli konvertoivat enemmän. Konversio-optimoinnilla tarkoitetaan siis verkkosivujen jatkuvaa parantamista ja kehittämistä tavoitteena kasvanut myynti.

Verkkosivustoa perustettaessa sille on asetettu jonkinlaiset tavoitteet – informaation välittäminen, lidien kerääminen tai jopa suora myynti. Konversio-optimoinnin tarve nousee esiin yleensä siinä vaiheessa, kun huomataan etteivät nämä tavoitteet täyty. Verkkosivulta ei esimerkiksi tule kauppaa tai tarjouspyyntöjä tai uutiskirjeen tilaajamäärät ovat vähäiset.

Analytiikka konversio-optimoinnin tukena

Konversio-optimointi liittyy olennaisesti verkkosivujen kehittämiseen ja web-analytiikkaan. Kun verkkosivut on pystytetty, ryhdytään tutkimaan analytiikkaa. Sieltä nimittäin selviää, kuinka paljon sivuilla on kävijöitä, millä tavoin he siellä käyttäytyvät ja missä kohtaa ostoprosessi jää kesken. Kun ongelmakohdat tiedetään, voidaan verkkosivuja kehittää konversio-optimoinnin periaatteiden mukaisesti.

Konversio-optimoinnin pohjana on ajatus, että sivustokävijää pyritään jatkuvasti johdattamaan kohti konversiota sivuston sisällön avulla. Erityisesti ostoon houkuttelee sivuston tekstisisältö (jonka tulee olla houkuttelevaa ja aidosti kiinnostavaa), mutta myös muut sivuston elementit ovat tärkeitä. Yksi konversio-optimoinnin olennaisista toimenpiteistä on A/B –testaus. A/B-testauksessa verkkosivusta tai sen osista tehdään erilaisia versioita ja kokeillaan mikä toimii parhaiten. Konversio-optimoinnissa A/B-testauksella voidaan testata esimerkiksi erilaisia kuvia, tekstejä, asetteluja ja call-to-actioneita ja käytetään parhaiten toimivia.

Vaikka toimenpiteet kuulostavat yksinkertaisilta tulee konversio-optimoinnin olla pitkäjänteistä ja tuloksien seuranta sekä parantamisen jatkuvaa.  On hyvä kokeilla erilaisia toimintakehotteita ja viestejä ja jatkuvasti tarkastella analytiikasta mikä toimii parhaiten. Tulokset eivät synny hetkessä, mutta tehokkaan markkinoinnin ja konversio-optimoinnin avulla kauppaa alkaa lopulta syntyä!

Aloita konversio-optimointi jo tänään

Konversio-optimointi on äärimmäisen tärkeää. Jos verkkosivuille on hankittu markkinoinnilla paljon kalliita kävijöitä, mutta ne eivät tuota konversiota, on tehdyt markkinointoimenpiteet täysin turhia. Konversio-optimointi viimeistelee tehdyt markkinointitoimenpiteet muuttamalla verkkosivukävijät rahaa tuoviksi liideiksi tai suoraan kaupaksi! Autamme sinua mielellämme pääsemään alkuun konversio-optimoinnissa. Ota rohkeasti yhteyttä!

Local SEO

Ut enim ad minima veniam, quis nostrum exercitationem.

Read more

Google Adwords

Ut enim ad minima veniam, quis nostrum exercitationem.

Read more

Brand Strategy

Ut enim ad minima veniam, quis nostrum exercitationem.

Read more

Web Analysis

Ut enim ad minima veniam, quis nostrum exercitationem.

Read more